top of page

Endelig blir det Trondheim Calling i Midtbyen igjen! Det blir over 100 konserter i løpet av en langhelg, og HOOK-redaksjonen gleeeder seg, kis. Her er konsertene du bare MÅ få med deg!

AV HOOK-redaksjonen

20:15 – 20:45 – Ea Othilde på Moskus

Den 17 år gamle Oslo-jenta har imponert Norge med sine lugne indie-beats og vakre stemme. Det blir en svevende stemning når Ea Othilde trer inn på Moskus scene, og vi er klare til å svaie og drømme. 

 

20:45 – 21:15 – Sara Fjeldvær på Trykkeriet

Vennen vår Sara Fjeldvær i Fjordgata Records spiller på Gramarts-scenen på torsdag og Trykkeriet på fredag. Her må du gjøre deg klar til å bli slått flatt i bakken av hennes stemmekontroll og formidlingsevne. Under konserten vil vi for det meste få høre materiale fra EPen Best Love, som består av fem gripende alt-pop-hymner. Anbefales til følsomme, men viljesterke jenter som balanserer på knivseggen mellom kjærligheten og selvet.

 

21:15 – 21:45 – Hammok på Fru Lundgreen

Ta turen til kjøpmannsgata, der Hammok skal rope, skrike og banke rockefoten din i gang. Det er punk og hardcore og post-punk og metall vi skal få servert på Fru Lundgren. Gled deg til å få vondt i nakken og kjenne svetten renne… 

 

21:30 – 22:00 – Rick Grove på Moskus

… Men dersom du er en sart sjel, og 15 minutter med Hammok var nok, kan du alltids migrere til Moskus og få med deg Rick Grove i stedet. Den norsk-amerikanske soloartisten er like deler «pickup-truck og elektrisk sykkel», og hans indie-rockelåter er vanskelig å ikke like.

 

22:00 – 22:30 – anakin justin på GramArts-scenen (Byscenen anneks)

Anakin justin er et ungt og ekstremt lovende stjerneskudd fra Trondheim. Med et energisk liveshow og dedikasjon på toppnivå er dette noe du ikke vil gå glipp av.

 

22:30 – 23:00 – han gaiden på TYVEN

Et elektronisk musikalsk univers av jazzy beats. Kom og bli med til et annet sted…

 

23:00 – 23:30 – Joe & The Shitboys på Lokal Scene

Færøybandet Joe & The Shitboys kombinerer gammeldags, energisk og kortvarig pønk med nymotens tekster om hvor fucka Færøyene er. Man kan seriøst ikke ta abort på Færøyene. Hva faen. Bandet ble en ordentlig snakkis etter By:larm, så denne konserten er kritisk å få med seg!!!

19:00 – 19:30 – Mörmaid på Isak

Bli med og la deg forføre når dyphavsvesenet Mörmaid inntar scenen på Isak kultursenter. Med sin florlette vokal og mørke, pulserende elektropop legger hun til rette for at vi kan glemme tiden og bare vibrere med musikken.

 

20:15 – 20:45 – Grim Pil på Isak 

Lokalrapper Grim Pil har på kort tid bevist at han er en poetisk og rytmisk kis. Få med!

 

21:15 – 21:45 – Whammyboy på Byscenen

Norges Tame Impala, som vi liker å kalle han, lager smart, søt, dansbar pop som samtidig klarer å stå ut ifra mainstream-popen. Det er smarte hooks og catchy som bare fy. Etter fem singler ute og masse radioavspillinger har Noah Johansen etablert seg som en å følge med på. Det ryktes et vilt live-show og vi gleder oss til å danse og gråte til hjerte-smerte-låtene. 

 

22.30 – 23.00 – JEJUNE på Fru Lundgreen

Redaksjonen husker godt stemningen da vi så JEJUNE opptre under UKA -21, og forventer at det også denne gangen blir like enkelt å la seg rive med. Her kan du glede deg til en tight, men jangly sound som minner om både Donkeyboy og de mer lystige delene av katalogen til The Cure, og vokalist Terry sin spastiske jeg-hadde-Ian-Curtis-som-forsidebanner-på-Facebook-da-jeg-var-13-aktige scenetilværelse. 

23:00 – 23:30 – Simen Steinklev på Lokal Scene

Arendalsgutten Simen Steinklev har på kort tid bygget opp en imponerende diskografi. Artisten er kjent for høyenergiske sceneshow, og kruttsterke blandinger av pop og rap. Vi gleder oss til å se han på Lokal Scene.

19:30 – 20:00 – Drongo på Byscenen

Space-disko, krautrock, og instrumentalt big band. Helt ekstremt fett, og kanskje et av festivalens høydepunkter!

20:00 – 20:30 – Fochs Koshka på Fru Lundgreen

Fochs og Koshka er to engimatiske, mystiske skikkelser i den norske elektronikafaunaen. Det eneste sikkert med disse bandittene er at de spiller høyoktantekno som forvandler enhver scene til ondskapens høyborg. Vi foreslår denne konserten dersom du vil at hjerterytmen din skal matche BPM-en.

20:45 – 21:15 – Emil Kárlsen på Trykkeriet

Emil Kárlsen fra Omasvuotna er et ekstremt dyktig tilskudd til den moderne sápmi-musikken. Musikken hans er en reise i samisk musikk og kulturarv, og denne konserten blir trolig festivalens skjulte perle.

21:30 – 22:00 – Heave Blood & Die på Byscenen (Hovedsal)

Heave Blood & Die er et slemt band fra Tromsø.

22:30-23:00 – Nagirčalmmiid på Fru Lundgreen

Lokalbandet Nagirčalmmiid spiller bekmørk doom-musikk med inspirasjon fra samisk mytologi og elendigheten i nåtidens politiske landskap. Duoen kommer med plate i 2023. Fett.

23:30 – 00:15 – Tigerstate på Byscenen

Sommeren kommer på forskudd når Tigerstate skal ta hovedscenen, slik de allerede har tatt radio-Norge, med storm. Her får vi nyte solfylte, varme tunes med innflytelse fra disko og jazz-fusion. Vi tror det sammensatte ensemblet fra Oslo kommer til å gi oss en perfekt avslutning på helgen!


 

NB! Medlemmer i HOOK-redaksjonen har vennskapelige relasjoner til Fochs Koshka og Sara Fjeldvær.

bottom of page