top of page

Kule kids leker best

JEJUNE er nok et høydepunkt under årets Trondheim Calling.

AV Hannah Kleiven // FOTO: Hannah Kleiven

11.02.2023

I hula på Fru Lundgreen siger røyken utover det bitte lille lokalet. Når JEJUNE kjører igang sitter det fra første sekund – det er hardt, tett og tøft. Frontmann Terence Dougherty virker selvsikker i hver bevegelse og i hver tone han synger, mens bandet er samspilte og virker langt mer erfarne enn deres tross alt unge alder skulle tilsi.

 

JEJUNE kommer rett ut fra ca. 2010, da indierocken begynte å bevege seg mer mot popen. Det er lekent og punkete, hyggelig og rockete. Det er en god blanding av alt mellom Vampire Weekend, the Strokes og Waters, med en dæsj Bowie. 

 

"Hip Kids" fra 2020 er fantastisk live og det passer hulestemningen perfekt. Her kommer stemmen og tilstedeværelsen til vokalist Dougherty til sin fulle rett, som om en ung Bowie selv skulle frontet Vampire Weekend på en svett kjellerklubb i New York.

 

Sørlandsbandet fremstår som en enhet der det meste de gjør på scenen bare klaffer. Spillegleden smitter på et forventningsfullt publikum, og mot slutten klikker det fullstendig –  det hoppes og ligges på gulvet og svettes og ingen i publikum vet helt hvor og hva man skal gjøre eller se på, men det funker. Det er en rarhet og en ubestemmelig gjenkjenningseffekt som gjør at vi vanlige dødelige blir nysgjerrige og har lyst til å rive oss litt løs når dette bandet står på scenen.

 

Utenom noen få sure toner, som vi egentlig ikke gidder snakke om, var det en gøy konsert som står som et av høydepunktene under årets Trondheim Calling. Gleder meg til å fortsette å følge med på disse hippe kidsa.

 

Det var kult.

bottom of page