top of page

Skitten hulestemning på Lundis

Kveldens høydepunkt ble det oslobaserte bandet Hammok på Fru Lundgreen. 

AV Aleksandra Simonsen // FOTO: Aleksandra Simonsen

10.02.2023

Slik som på de andre torsdagskonsertene var det også her trangt i salen, men det var noe ved deres hardtslående hardcore som gjorde det tolererbart å stå så tett oppi andre mennesker at man ikke kunne annet enn å lukte på andres armhulesvette, enten man ville det eller ikke. Den hule-aktige stemningen på Fru Lundgreen ble det perfekte bakteppet til Hammoks skitne, energirike og intense musikk, en perfekt blanding av post-punkens mørke og hardcorens energi, og under konserten klarte jeg ikke å se for meg dette bandet spille på noen annen scene enn akkurat denne. 

 

Det er trangt, men bandet har en tilstedeværelse på scenen som får det til å virke som om de er i kontakt med hver eneste kubikkcentimeter av omgivelsene sine, og selv på denne lille plassen kunne de bevege seg tilnærmet fritt. På et tidspunkt oppstår det en moshpit i publikum, og jeg skjønner ikke hvordan det ble plass til all den bevegelsen, men det ble det. Snart er bassisten ute i moshpiten, og ikke lenge etter flytter frontmannen like gjerne mikrofonstativet ut i publikum og blir stående der, midt på gulvet. 

 

Dette var den første konserten i kveld der hvert eneste snev av “bransje” forsvant, og det føltes som om det bare var en konsert for konsertens skyld. Det ble nesten litt ironisk da dette også var den eneste konserten jeg så i kveld der de som spilte endte med å måtte slutte å spille fordi lyden ble kuttet – de hadde spilt nesten ni minutter på overtid og enda ikke kommet til siste låt. Publikum ropte til lydmannen om å la dem få fortsette, men festivalens tidsplan måtte overholdes, og de gikk av scena uten å ha spilt avslutningslåta si. En del av meg har lyst til å være sint for å ha fått en så god konsertopplevelse avbrutt, men en annen del av meg synes nesten dette gjorde opplevelsen enda mer intens. 

 

Nå gleder jeg meg til å se Hammoks andre konsert under Trondheim Calling, som finner sted på GramArt-scenen på lørdag. 

bottom of page