top of page

HOOK-redaksjonen gir deg det beste og flotteste av stor og liten musikk som har kommet ut i det siste. 

AV HOOK-redaksjonen

Lille Venn - Whatever, Together

Jeg trodde Avril Lavigne var død…jeg trodde pop-punken var død… Men Lille Venn er beviset på det motsatte! Debutplata Whatever, Together er sinna og kul. Og får meg til å føle meg 15 og sinna og kul igjen. Liker det. 

 

Rektor, Muggtroll - Neste år

Personen bak 2018s eneste russelåt «Forvirra Tjueatten» har laget album! Og en annen gang. er sjarmerende og catchy nok til å dø av. På låta «Neste år» har gudbrandsdølingen fått med seg Muggtroll og laget noe som passer til en dag i park med masse pils, masse sol og masse gøy! Nananana, PANG, bam, moro!

 

Rick Grove - Stars

Den norsk-amerikanske karen Eirik (som, hvis man lytter godt nok, høres litt ut som Jonas Alaska og Jeff Tweedys kjærlighetsbarn) har laget hittil et av årets beste norske album. Hvis du ennå ikke har hørt igjennom Rick Grove sitt Reasons anbefaler jeg deg til å sette deg i bilen, skru volumet på fullt og kjøre landeveien så langt du kommer. Hele albumet er sjarmerende, særegent og noe nytt og godt til de «indie-fansene» som har ventet på noe bra.

 

Gunerius & Verdensveven - Kapitalypse Nå

Under artistnamnet Gunerius har Thomas Bergsten laga noko av den mest kreative verdsmusikken som har kome ut av Noreg. Prosjektet hans “Verdensveven”, laga i samarbeid med tekstforfattar Michael Goksøyr, er no ute med sitt tredje album på tre år. Tittellåta på Kapitalypse Nå er ei blanding samfunnskommentar, jazz, ørkenblues og psychrock, og resultatet er musikk det berre er å senke sine proletariske tenner inn i. Ned med kapitalismen si rovdrift på jorda!

 

Väsen - Strykarepolska

Folkemusikkpublikummet klødde seg i hovudet når gitarist Roger Tallroth forlot den legendariske trioen frå Sverige i 2020, og nyckelharpist Olov Johansson og bratsjist Mikael Marin annonserte at dei ville fortsette som duo. No er dei to sistnemnde ute med si første plate som tospann, og om Melliken er noko å dømme dei etter ser det ut som det går greitt. Marin har plukka opp ein cello da spalla og ein bassviol, og musikken er no merkbart mykje meir sparsom og mørkare enn tidlegare, men dei har framleis den same særeigne presisjonen og leikenheita i spelet. Dette lovar godt for framtida.

 

Kim Rysstad, Arve Henriksen, Tord Gustavsen - Jammer

Denne trioen, med røter i folkemusikk, jazz, salmar, klassisk musikk og mykje anna, spelte inn ei live-plate med nye versjonar av pietistiske salmar. Ikkje heilt innlysande, kan ein tenkje, men innhylla i bølger av lyd frå den forvrengte trompeten til Henriksen og klaveret til Gustavsen har også desse gamle tekstane og melodiane fått ei ny, stemningsfull kappe det er vel verd å låne øyret til.

 

Girls in Airports - 18

Noget går godt i Danmarks rige om dagen. Iallefall den delen som produserar indiejazz. Girls in Airports har byrja å markere seg som eit av dei mest spennande banda på den skandinaviske jazzscena, med klassiske, nordiske, melankolske improvisasjonar og opne klangar. Dei sper på med ekstra mykje rytme og tordnande synthar, og resultatet er melankolsk og nydeleg dansemusikk. Låta “18” frå den nye plata How Is It Now” er eit prakteksempel på sounden til bandet. Her vert ein nydeleg, lyrisk saxmelodi sett opp mot ein lang, suggererande trommesolo, og dette er ei perfekt låt for å stå og danse litt kleint til med tre pils i magen og eit godt smil om munnen.

 

Lankum -  On a Monday Morning

Lankum har av somme vorte kopla opp til artistar som My Bloody Valentine og Swans, og på False Lankum, som bandet beskriv som det mest ambisiøse dei har laga til no, viser dei kvifor. Dei er langt ifrå lystige karar med sixpence som skålar med Guinness-glas. “On a Monday Morning” er ei mørk, melankolsk låt som fortel om å vere fanga av alkoholisme og elendig arbeid når ein berre vil vere heime og sove med sin kjære. Lankum syng ikkje om kampen mot England, dei syng om kampen mot seg sjølv og verda.

 

Drongo - Laks

Drongo har raskt vorte favorittar her i redaksjonen kva gjeld speisa, rocka dansefot, og det er me nok ikkje aleine om. Det norske åttemannsbandet haustar ros på ros for energien, leikenheita og slagkrafta i musikken deira. Singelen “Laks” er det så vanvittig driv i at eg blir heilt kvalm av å måtte sitje i ro og høyre på han. “Kom og dans med oss” messar Drongo, og eit damplokomotiv av ein groove susar inn i øyrene mine og dreg meg frå mitt stille hjørne ut på dansegolvet.

 

You Should Be A Cop, Linn Frøkedal, Probleman - Does Everybody Dream? Part 2.

De vakreste 8 minuttene du noensinne kommer til å høre. Jeg trodde ingenting kunne bli finere enn «Does Everybody Dream?». Tok feil. Takk for del 2, alle. 

 

Unge Prisere - Motorsag

Unge Prisere fra Gudbrandsdalen har trolig sluppet 2023s beste bygderapp-plate. På mange måter funker plata som en konseptplate fordi alle dimensjoner ved bygdelivet i det 21. århundret trekkes inn. Med råharde, og tidvis psykedeliske beats, er dette en skjult perle i den norske rappfaunen.

Hør all musikken i HOOK-GRYTA i vår Spotify-spilleliste. 

bottom of page