top of page

HOOK-redaksjonen gir deg det beste og flotteste av stor og liten musikk som har kommet ut i det siste. 

AV HOOK-redaksjonen

Museum - Si Meg 

Musikerkollektivet Museum har gitt ut sin første singel! Og vi liker’n! Trondheimsbaserte NTNU-flinkiser som kan å spelle lugn, koselig, visete, norsk indie-pop. Mmm…denne låta gjorde at jeg fikk lyst på en kaffekopp ute på en benk på Bakklandet. Vi gleder oss til fortsettelsen, Museum!

 

Fucales - Silverfish

Mye dårlig som kommer fra Bergen. Men ikke Fucales! De er en av de få norske banda som får til noise-rocken i dag. Kult er det. 

 

Jimi Somewhere - Baby from Atlanta

Denne låta har ikke forlatt hjernen min siden fredag. Men det går helt fint. Det gjør at jeg konstant danser litt, smiler litt. Go dance in your room, baby. 

 

Veps - No.2

Yeah hey hey, Veps dere er kule. Låta er en fet 90-talls Elastica-lignende indierock-låt som høres ut som det ble spilt inn på en liten skitten pub i England et sted…Mer, mer, mer!

 

Bulmboy$ - Lil bby

Bulm har våkna fra vinterdvale og har endelig sluppet den nye plata si SENTRALE SEKUND. Det blir trøndersk rap på menyen hele våren, kis.

 

Gjenfødt Kultur - GKultra

Gjenfødt Kultur er sårt trengt i det norske rapgamet. Låta GKultra har absolutt alt du trenger i en banger. Låta starter med åpningsskit fra menace 2 society og ærlige tekster over en vakker pianoloop før det hele blir brutt av en helt fenomenalt rå beatswitch. Låta gjør det tydelig hvor ekstremt god energien og kjemien til duoen er. Det er sjeldent jeg gidder å høre på norske raplåter over 6 minutter, men GKUltra har gått på repeat i to uker nå.

 

Grim Pil - Sturdy

Den trønderske rapperen Grim Pil slapp nylig singelen Sturdy. Låta grenser til soundcloud-rap med sin grimey, tussmørke beat. Grim Pil har smelt på noen fete bars som bare gjør at hele låta funker jævlig bra. Ferdigsnakka.

 

Nea & the Regulars - Social Butterfly Baby

Det funky trondheimsbaserte groovebandet Nea & the Regulars slapp nylig debutplata “Cosmic Inconvenience”. Gratulerer! Låta Social Butterfly Baby er en skikkelig gladlåt fylt med funky, groovy og glade rytmer. Tidlig i låta får man blåsere som minner skikkelig om Zappas legendariske låt Peaches En Regalia, og det er bare dødsfett. 

 

Maria w Horn, Sara Parkman - Till Margareta

Den svenske folkemusikaren Sara Parkman har saman med komponist Maria w Horn sluppe albumet Funeral Folk. Plata er full av mikrotonalitet, mørke synthar og hjarteskjærande vokal. Eit tungt slør av sorg, sinne og melankoli heng over alle låtene, spesielt “Till Margareta”, som slyngjer seg frå introspektive felemelodiar til ordlaus song ikledd tjukke synthlag. Fantastisk musikk.

 

Ben Levin - Worried About My Dog’s Colon

Gitaristen og vokalisten kjend frå Bent Knee lagar noko av den mest underleg ektefølte musikken i verda. Låter som “Worried About My Dog’s Colon” er emblematisk for det heilt særeigne viset Levin smir dei vakraste tekstlinjene ut ifrå naivistiske tankar om kvardagen. Dette er rett og slett eit kjærleiksbrev til hunden hans, og fortel om den intense frykta for einsemd Levin kjenner på når ein så nær ven blir sjuk.

 

Sylvain Rifflet, Philippe Giordani - INST 1.2

Hæ, EDM og sax? Jau, sjølv om det høyrest rart ut på papiret har denne franske duoen laga ein overtydande kombinasjon av seige synthar og kantate saxlinjer eg ikkje ville ha rynka på nasen av om det kom på spelelista til ein sveitt DJ i ei av bulene i byen.

Hør all musikken i HOOK-GRYTA i vår Spotify-spilleliste

bottom of page