top of page

HOOK-RUTA PRESENTERER: FESTIVALSOMMEREN

AV HOOK-redaksjonen

Hvis du lurer på hva du skal gjøre i sommer, lur no more. HOOK-redaksjonen har samlet alle de beste norske festivalene i årets festivalsommer-rute. 

Dråpefestivalen i Trondheim

Dråpefestivalen er en hyggelig og intim endagsfestival i Trondheim. Årets festival går av stabelen den 30.juli. Denne festiviteten passer perfekt for deg som bryr deg om unge musikere med tilhold i Trondheim.

 

Egersund Visefestival i Egersund

Teenage Fanclub la ut på Instagram at de skulle til Norge. Så leser man litt nærmere. Og nei, de skal ikke spille i Oslo. De kommer til Egersund Visefestival. Frode Strømstad fra I Was A King har sammen med Gunnar Tønnesen booket en hel del artister fra i hvert fall vår stjernepose. The No Ones, med Scott McCaughey og Peter Buck fra R.E.M. (som Strømstad også spiller i) kommer. Selma French, Tønes, High Water Marks og Vilde Bye kommer. 29.juni-1.juli. 

Du burde komme. 

 

HEIM på Fosen i Trøndelag

HEIM-festivalen er en idyllisk helgefestival ute i Hasselvika på Fosen 21.-23.juli. I år kan festivalen by på artister som Ravi, Sara Parkman, Stuzzi, og en hel haug med fete DJs. Her kombineres kjærlighet for musikk og folk med vakre naturnære omgivelser.

 

Lyse Netter i Møllebyen, Moss

Dette er sommerens kuleste festival. Emil Nikolaisen og House of Foundation har satt sammen et festivalprogram som vil tilfredsstille alt fra den ypperste kultureliten til festglade klubbhoder. Man kan blant annet oppleve DJ-sets med Bjørn Torske, Todd Terje, Lindstrøm, Colm Ó Cíosóig (My Bloody Valentine) og Soul Jazz Soundsystem på klubben. Det er også massevis av kunst, litteratur, workshops og Q&A´s å dra på. Og vi har enda ikke nevnt konsertene! DET ER FOR MYE!!! Brian Jonestown Massacre, Susanne Sundfør, det legendariske tyske rockebandet FaUSt kommer for å spille plata “Faust IV” fra 1973, Lee Ronaldo fra Sonic Youth og Neil Halstead fra Slowdive. Og Veps, Fangst og Vrengt fra gode norske-indie-scenen kommer også. Andpusten? Svett? Spent? Vi også. Det skjer 8.-11.juni. 

 

Ladehammer i Trondheim, Trøndelag

Ladehammer’n er en tradisjonsrik festival tuftet på frivillighet, og engasjement for musikk og folk. Festivalen har holdt på i flere år, og kan by på noe av det beste innenfor trøndersk rock, metal og pop. Billetten er gratis, så her har du ingen unnskyld til å ikke dra. 10.-11.juni.

Balestrand Badeklubb i Høyanger, Vestland

Bale.Strand.Bade.Klubb. 25.-27-august. Brenn. Fieh. Linni. 

 

Trondheim Punkfestival i Trondheim, Trøndelag

Lager 11 arrangerer igjen Trondheim Punkfestival 26.-27.mai, og det blir PUNK. Hammok, en av våre favoritter fra Trondheim Calling skal spille. Sammen med en hel del mer PUNK!! Skaff deg billett nå og book bussen til Sluppen. 

 

Oslo Americana i Oslo

Om du liker sjangeren Americana eller ei, kommer du til å like denne festivalen som holdes på John Dee / Rockefeller / Sentrum Scene 11.juni. Du kan blant annet se det legendariske 90-talls bandet Calexico, Midlake og Bonny Light Horseman. Gjør deg klar til å knyte lisseslipset, spenne på deg bootsene og stryke flanellskjorta. 

 

tonehimmel, Søre Sunnmøre

Magnar Åm har starta opp ein samtidsmusikkfestival som saumfarar heile Søre Sunnmøre i leiting etter ny lyd, ny musikk, nye klangar i nye omgjevnadar 18.-25.juni. Festivalen har nokre av dei mest kreative konsertane me har sett på lenge. Ein konsert kor alle musikarane blir rodd rundt i båtar på Rotevatnet? Boom, tonehimmel har det. Improvisasjonsmeditasjonskonsert i Volda Kyrkje? Boom, tonehimmel har det. Kombinert fjellvandring i dei mest nasjonalromantiske fjella i Noreg og konsert i Ekkodalen med ny, uhøyrd musikk? Boom, dra deg til Sunnmøre i juli og opplev tonehimmel.

Førdefestivalen i Førde

Dette har vorte ein av dei mest legendariske folkemusikkfestivalane i Europa. Folkemusikarar reiser frå heile verda rundt til Førde for å spele 5.-9. juli. Her kan du oppleve 100 år med norsk folkemusikk på 90 minutt, spelemannsvinnarane Gabba, fantasitango med finske Johanna Juhola, mongolsk strupesong med Khusugtun, tuareg-musikk med Kader Tarhanine – gudane veit kva du kjem til å oppleve i denne multikulturelle suppa, men me veit det kjem til å bli bra.

Landskappleiken i Lom

Okei, det høyrest kan hende tørt ut med ei lita veke med norsk folkemusikk i Lom 21.-25. juni. Hardingfele, bunad, lagdans, snork rork. Men herregud, for ein fest dette er. Og ingen kan å feste som folkemusikarar. Dei reiser frå land og strand rundt for å finne ut kven som eigentleg er best i landet til å spele durspel – og brått sit du på ein fjelltopp med åtte flasker akevitt innabords, omringa av nokre av dei beste musikarane i landet og har opplevingar som kjem til å vere med deg resten av livet. Litt danning har du dessuten berre godt av.

Moldejazz i Molde

Kven skulle trudd at moldensarane skulle lage ein av dei mest prestisjetunge jazzfestivalane i Noreg? Vel, dei har klart det igjen, og i år kjem Snarky Puppy, Marcus Miller, Dave Holland, Hedvig Mollestad – og kan hende du til Molde 17.-22. juli?

HOOK-redaksjonen vil gjøre oppmerksom på at et av medlemmene i redaksjonen er aktiv i HEIM-festivalen.

bottom of page